Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

ScoutFit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de ScoutFit blouse. Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. Waar je de ScoutFit kunt kopen en welke groep wat precies draagt, lees je op de pagina ScoutFit.

Ga naar: SCOUTFIT